Σημαία και πατριώτες

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα.

Ποια είναι η σημειολογία της σημαίας στο Διακόφτι;
Να γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι τα Κύθηρα είναι Ελληνικά, αν ποτέ φτάσουν μέχρι εδώ; Μήπως για να υπενθυμίζουμε στους κατοίκους την ελληνική κυριότητα του νησιού, σε περίπτωση που το έχουν ξεχάσει;
Μην φοβάστε. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ελληνικότητα του νησιού.
Τους την θυμίζει καθημερινά ο κάθε λογής μ-«πατριώτης».
Τους το θυμίζουν οι κυβερνήτες αυτής της χώρας, που πληγώνουν καθημερινά τον λαό, αγοράζοντας 10 δις ευρώ μαχητικά αεροπλάνα, αφήνοντας κόσμο να πεθαίνει λόγω υποστελέχωσης της Υγείας.
Τους το θυμίζει ο σουλτάνος του νησιού, με τις διάφορες πατριωτικές εξάρσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον αυταρχισμό του και την εγωπάθειά του.
Τους το θυμίζουν οι πατριώτες των Καμμένων Βούρλων, και πολλών άλλων περιοχών, που τους ενοχλούν τα ανήλικα προσφυγόπουλα και εν γένει οι πρόσφυγες.

Ποιοι έχουν ανάγκη να θυμούνται την ελληνικότητα τους και του νησιού;
Οι υποκριτές υπερ-πατριώτες χρειάζονται την σημαία, για να θυμούνται τον πατριωτισμό τους, προκειμένου να κρύψουν την γύμνια τους και την αυθάδη υποκρισία τους.
Αυτοί δηλαδή που φροντίζουν να μπήγουν, με κάθε ευκαιρία, πισώπλατες μαχαιριές στην χώρα αυτή, κλέβοντας την εφορία, χτίζοντας αυθαίρετα, καταπατώντας δημόσιες εκτάσεις ή εκτάσεις της εγχωρίου, λαδώνοντας τον κάθε υπεύθυνο για να κάνουν την δουλειά τους.
Πόσοι από τους πατριώτες των Κυθήρων υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία σε κάποια ακριτική περιοχή; Κανείς! Όλοι στα Κύθηρα υπηρέτησαν.
Τόσος πατριωτισμός που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους.
Με λίγα λόγια: ο πατριωτισμός σας δεν μετριέται με τις σημαίες που ζωγραφίζετε ή αναρτάτε, αλλά με τις πράξεις σας.

Πάμε στα πιο δύσκολα, που πολλοί αδυνατούν να αντιληφθούν, συμπεριλαμβανομένου του Σουλτάνου και του ναρκό(δημοσιο)γράφου του νησιού.
Η σημαία αυτή είναι γκράφιτι. Δεν έχει υπόσταση εθνικού συμβόλου.
Ο νόμος για την φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στα απλά γκράφιτι και στις σημαίες γκράφιτι.
Και τα δύο είναι φθορά ξένης περιουσίας.
Και για να σας το πω πιο απλά, μήπως και το καταλάβετε. Αν κάποιος μπατριώτης ζωγραφίσει στο σπίτι σας ή στο αυτοκίνητό σας την ελληνική σημαία, και εσείς την σβήσετε, γιατί προφανώς δεν το επιλέξατε να γίνει με την θέλησή σας, τότε ποιος είναι ο παράνομος; Εσείς ή ο μπατριώτης; Θα έχετε προσβάλει την ελληνική σημαία;

Και αφού εσείς θεωρείτε ότι δεν έχει τελεσθεί παράνομη πράξη, τότε ας μας πείτε ποιοι έβγαλαν την καλλιτεχνική τους ανησυχία, στους κακόμοιρους βράχους αυτού του νησιού.
Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Έτσι δεν είναι;

Υ.Γ.
Σοβαρά τώρα. Θέλετε να συγκρίνετε τα Κύθηρα με το Καστελόριζο; Τα Κύθηρα που απέχουν 1,5 ώρα από την Πελοπόννησο; Τα Κύθηρα των άπειρων καραβίσιων και αεροπορικών δρομολογίων; Με το Καστελόριζο που βρίσκεται μία ανάσα από την Τουρκία και βλέπουν καράβι, από την «μητέρα» Ελλάδα, μόνο με κιάλια;

Γιώργος Καλοβυρνάς

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Μία σκέψη για το “Σημαία και πατριώτες

  1. Πες τα βρε φιλε. Που εχουμε γεμισει ( πατριωτες) της οκας ακομα και ο σουλτανος οπως σωστα αναφερεις βγηκε απο την φωλια του και με μια αναρτηση με το αποτελεσμα της δικης για την χ.α τσουβαλιασε θυτες και θυματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *