Επιστροφή στην κανονικότητα και την αριστεία… και για το Νοσοκομείο Κυθήρων

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Τελικά τίποτα δεν ξεφεύγει από αυτή την Κυβέρνηση.
Σε χρόνο ρεκόρ, έχει σκοπό να αποκαταστήσει την «κανονικότητα» και την «αριστεία», σε όλους τους τομείς του Κράτους. Και γιατί όχι; Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα!

Ο Υπ. Υγείας κ. Κικίλιας, αφού αποφάσισε να μας χαρμανιάσει όλους, θέλησε να επαναφέρει την τάξη και στις διοικήσεις των Νοσοκομειακών μονάδων. Μπορεί γιατρούς αρκετούς να μην έχουμε, αλλά έχουμε τσουβάλι τους Διοικητές.
Με μια κίνηση αστραπή, που θα ζήλευε ακόμα κι ο Τσακ Νόρις, εξουδετέρωσε όλους τους Συριζαίους Διοικητές, εν μία νυκτί, και τοποθέτησε … αρίστους. Υποθέτω. Δεν παίρνω και όρκο.

Αλλά ας επικεντρωθούμε στα του οίκου μας.

Στο Τριφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, επαύθη από τις υπηρεσίες του ο πρότινος Διοικητής Δημήτρης Μοιρασγεντής, και τοποθετήθηκε (ή ακόμα καλύτερα επανατοποθετήθηκε) ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος. Σύγκριση δεν θα κάνω. Ούτε ασθενής υπήρξα, ώστε να φιλοξενηθώ στο νοσοκομείο, ούτε συνεργάστηκα προσωπικά με κάποιον από τους δύο, ώστε να κρίνω την επάρκειά τους ως διοικητές.
Αλλά θα μπορούσε να μας πει κάποιος από την Κυβέρνηση, ποια κριτήρια την οδήγησαν ώστε να κάνει την επιλογή αυτή; Τα κριτήρια φαντάζομαι θα είναι αξιοκρατικά. Ίσως η Κυβέρνηση αφουγκράστηκε και το Κυθηραϊκό παλλαϊκό αίσθημα. Μπορεί απλώς να ήθελαν να «αλλάξουν τα φώτα» στο Νοσοκομείο!
Μάλλον, με την απορία θα μείνουμε! Ή μπορεί κι όχι;

Πάντως απ’ ότι φαίνεται είμαστε τυχεροί που δεν τοποθετήθηκε Διοικητής κάποιος απόστρατος αξιωματικός. Να σε σφάζει ο πόνος από τον κολικό του νεφρού και να πρέπει να βαράς προσοχή στον Στρατηγό-Διοικητή, μόλις μπαίνει στον θάλαμο νοσηλείας.

Γιώργος Καλοβυρνάς

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Μία σκέψη για το “Επιστροφή στην κανονικότητα και την αριστεία… και για το Νοσοκομείο Κυθήρων

  1. Απομακρύνεται ο πλέον επιτυχημένος διοικητής και επανέρχεται ο μέχρι αυτόν πλέον επιτυχημένος διοικητής. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι ίδιες, εκτός αν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επηρεαστεί από τη στροφή δεξιά. (Αλλά τότε οι δεξιοί γιατροί δεν θα γιατρεύουν με περισσότερο πάθος;)
    Αν τώρα ενοχλεί την κοινή γνώμη το ενδεχόμενο καθοδήγησης των προμηθειών – αδικαιολόγητα διότι ο νέος(=παλιός) έχει δοκιμαστεί με επιτυχία – τότε πως στο καλό το νησί ψήφισε κυβέρνηση Novartis; Γουστάρουμε τιμιότητα στα Κύθηρα αλλά τρολάρουμε το κράτος που μας χάρισε η ιστορία τα τελευταία 150 χρόνια;
    Έχει αποδειχθεί από την αρχή του θεσμού οτι οι διορισμοί διοικητών στα νοσοκομεία γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, βάσει σταθερού αλγορίθμου με συγκεκριμένες μεταβλητές. Σε αυτές είναι απολύτως γνωστό οτι δεν περιλαμβάνονται τα προσόντα και η αποτίμηση μιας θητείας αλλά αποκλειστικά το ποιός είναι στην κυβέρνηση. Ο μόνος υπεύθυνος λοιπόν, αυτός που (σε κάθε εκλογές) δίνει τιμή στις μεταβλητές του αλγορίθμου, είναι οι πολίτες. Γι’ αυτό απολαμβάνω ιδιαίτερα την απορία δηλωμένων ψηφοφόρων της δεξιάς: «ε, αυτό δεν το περίμενα από τη Νέα Δημοκρατία / από τον Κούλη».
    Δεν είναι εκλογές, είναι τεστ IQ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *