Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων
Nέα, επικίνδυνα χούγια..

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Πολλά επικίνδυνα νέα «χούγια» φαίνεται πως έχουν μπει στην καθημερινή ζωή του νησιού μας και κάποιοι μπορεί να είναι και περήφανοι για αυτά, αλλά όμως, όποιος νοιάζεται αληθινά για την πατρίδα του και δεν είναι προδότης και μισέλληνας, θα χει δίκαιο να θορυβηθεί. Θα αφήσω απέξω όσα έχουν συμβεί τον περασμένο καιρό και κάποιοι προσπάθησαν να τα περάσουν στο ντούκου, γιατί αυτό που θέλω να πω σήμερα, μιλάει και για  τα υπόλοιπα.

Σήμερα, γιορτή της Παναγιάς, που εορτάζομεν τον εγκλεισμό της στο ναό για δώδεκα χρόνια, όπως ακριβώς παρουσιάζεται ο στρατιωτικός στο στρατόπεδο και αφιερώνει  όλη τη ζωή του, γιορτάζουν και οι Ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις μας. (Ο λόγος νομίζω είναι προφανής και τον εξήγησα).

Είναι ύποπτο από μόνο του ότι στα Κύθηρα δεν βρίσκεται μεγάλη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων, παρά μόνο λίγοι ναύτες και λίγοι αεροπόροι, ίσα που να κοιτάνε τα ραντάρ στο βορά και στο νότο. Αυτό από μόνο του είναι πολύ παράξενο αν σκεφθεί κανείς τη στρατηγική θέση του νησιού. Άραγε ποιος και γιατί θέλει αφοπλισμένα τα Κύθηρα; Ποιος θα υπερασπιστεί την εδαφική μας ακεραιότητα σε περίπτωση εχθρικής εισβολής; Αυτά είναι θέματα που πρέπει ως γνήσιοι Έλληνες να τα θέσουμε υπόψη του Υπουργείου Αμύνης και έπρεπε ήδη να το έχομε κάνει όταν μας επισκέφθηκε ο κ. υπουργός Πάνος Καμμένος.

Αλλά το αφήνω και αυτό για να προχωρήσω στο αμέσως επόμενο που είναι  και πραγματικά ανησυχητικό. Ποιοι από εσάς είδατε το δελτίο τύπου με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου; Όσοι το κάνατε, θα παρατηρήσατε βέβαια, ότι επικράτησαν τα διάφορα «μουσικά σύνολα» της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Μετρήστε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο, πόσοι ένστολοι εμφανίζονται, λες και είμαστε σε κάποιο ΚΑΨΙΜΙ!

14925774_10209929145118563_992329541215182158_n

Αν προσθέσουμε δίπλα σε αυτούς και την παρουσία της Φιλαρμονικής, με τις στολές που μιμούνται τις ένοπλες δυνάμεις, είτε στις εθνικές μας επετείους είτε δίπλα σε αγήματα (π.χ. εκδήλωση για τον Στρατηγό Κορωναίο στον Ποταμό), θα καταλάβουμε ότι έχει δρομολογηθεί μια νοθεία του στρατιωτικού φρονήματος και στροφή του προς τα τάχαμου καλλιτεχνικά, που ως γνωστόν, κάμπτουν το φρόνημα, καλλιεργούν τη δειλία και τον πασιφισμό και αδιαφορούν για το αν ο άλλος είναι θανάσιμος εχθρός της πατρίδος, αρκεί να παίζει ούτι, μπουζούκι μπαγλαμά. Κοινώς, υπάρχει η τάση, το στράτευμα όλο να γίνει… μπαγλαμάδες!14595757_1586686634690165_5264935667979453913_n

Αγαπητοί συμπατριώτες. Θέλω να κρώσω τον κούδουνα του κινδύνου: Όχι στις στρατιωτικές μπάντες με τις καλλίγραμμες αοιδούς. Όχι στην στρατικοποίηση της Φιλαρμονικής, τον Δούρειο Ίππο των αντιμιλιταριστικών και διεθνιστικών ιδεολογιών. Όχι στην μαλθακοποίηση, όχι στην ωραιοποίηση μέσω της τέχνης!

Ένας Μπατριώτης

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

15 σκέψεις για το “Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων
Nέα, επικίνδυνα χούγια..

  1. Έτσι. Εμείς πάντως δεν ανησυχούμε που οι Τούρκοι μας έφαγαν ήδη το μισό Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη με το Προξενείο-Δούρειο Ίππο του Σουλτάνου (να άλλος ένας Δούρειος Ίππος…) , ή οι Αλβανοί που διεκδικούν εδάφη μας μέχρι και την Πρέβεζα με το ανύπαρκτο θέμα της Τσαμουριά που συνεχώς ανακινούν, γιατί η Πατρίδα και το νησί μας διαθέτουν πολλούς »μπατριώτες»…

    • …»θα μας φάνε» έπρεπε να πώ,αλλά από αυτό μέχρι το »ήδη μας έφαγαν»,ούτε που θα το καταλάβουμε πώς θα φτάσουμε… Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας αγαπητοί συμμπατριώτες…

  2. Πότε μας έφαγαν το Αιγαίο οι Τούρκοι βρε παιδιά; Δεν το πήρα χαμπάρι. Είναι μάλλον που δεν βλέπω ειδήσεις.
    Και οι Αλβανοί την Πρέβεζα, εεε;

    Δεν πειράζει. Οι δικοί μας πατριώτες θα πάρουν πίσω την (μ)Πόλην μόλις ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς.

  3. το σημαντικότερο προς ώρας είναι να μην μας φάνε τον Μποταμό.
    (Άραγε υπάρχει ακόμα εκείνη η επιγραφή πίσω από την Ιλαριώτισσα: «Μπαρακαλώ μην μπαρκάρετε μπροστα από την μπόρτα» ;;)

  4. Batriotis αν σε τρομάζει η απουσία μεγάλης στρατιωτικής δύναμης στο νησί και η αποστρατικοποίηση πάρα την τη ( στρατηγική θέση ) του νησιού όπως λες αν είναι να φτάσει εδώ ο ( εχθρός ) τότε τι να πούνε τα νησιά του ανατολικού αιγαίου . όσο για ( μια νοθεία του στρατιωτικού φρονήματος το φρόνημα, καλλιεργούν τη δειλία και τον πασιφισμό και αδιαφορούν για το αν ο άλλος είναι θανάσιμος εχθρός της πατρίδος) πιστεύω πως πρέπει να ήσουνα πολύ – macho -όταν υπηρετούσες ,

  5. Κύριε Καλοβυρνά,επειδή μάλλον ο ένας από τους δύο αναγνώστες σας που,το ομολογώ,δεν αντιλήφθηκα το χιουμοριστικό ύφος του άρθρου σας, θέλω να σας πώς ότι,επειδή τα θρησκευτικά και τα εθνικά μας θέματα είναι ευαίσθητα και ειδικά τώρα που γείτονες και »φίλοι μας» επιβουλεύονται εδάφη και κυριαρχικά μας δικαιώματα δια της πλαγίας οδού,που τείνει να γίνει άμεση, ζητώ την κατανόησή σας για την κάπως οξεία απάντηση στην αρχή.
    Ήταν βέβαια κι εκείνο το »μπατριώτης» που ήρθε κι έδεσε και επιβεβαίωσε κατά τη δική μου ανάγνωση κι ερμηνεία το ειρωνικό, όπως το είδα εγώ, αποτέλεσμα…

  6. Κύριε Θανάση,
    δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε.
    Όπως δείχνουν τα γεγονότα δεν είστε τελικά μόνο 2 που δεν αντιληφθήκατε το νόημα του άρθρου.

    Κοτζάμ ( τούρκικο ε; ) δημοσιογραφική τάξη και αδυνατεί να κατανοήσει τα γραφόμενα.

    Η δική μου ανάγνωση του άρθρου, λοιπόν, καθότι δεν είμαι ο συγγραφέας του, είναι ότι πρόκειται για χιουμοριστικό και καυστικό ως προς το πρόγραμμα του Δήμου.

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω τους υπευθύνους, του χρόνου να καλέσουν και την μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Έχω κάτι φίλους εκεί, που θέλουν να έρθουν χρόνια στα Κύθηρα, και δεν τα έχουν καταφέρει.

    Υ.Γ.
    Εμείς οι ψευτο-κουλτουριάρηδες οι Αριστεροί, όπως μας αποκαλεί ο πρωτοστάτης της δημοσιογραφικής τάξης των Κυθήρων, δεν ανησυχούμε για τυχόν επέλαση των Τούρκων.
    1ον) Γιατί γνωρίζουμε ότι τα στρατά μας είναι σε άψογη φυσική κατάσταση, με τέτοια «καμμένη» ηγεσία που έχουν.
    2ον) Οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν πρόκειται να χαρίσουν την «περιουσία» τους (την Ελλάδα για να το κάνω λιανά, για όσους δεν καταλαβαίνουν) στους Τούρκους. Τόσο κόπο έκαναν. Τόσα μνημόνια. Έτσι θα την αφήσουν;
    3ον) Καθότι κουλτουριάρηδες ομιλούμε άψογα την Τουρκικήν. (Ντολμά, γιαλαντζί, καβγά, σιχτίρ και άλλα πολλά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *