Αστέρας Εξαρχείων: Παίκτριες, οπαδοί και προσφυγόπουλα μαζί στην κερκίδα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

11987193_1471952676465678_2495087499015326343_n

Ο Αστέρας Εξαρχείων είναι μία αντιφασιστική ομάδα που δεν νοιάζεται και πολύ για τις διακρίσεις και δεν την ενδιαφέρει αν θα ανέβει ή θα πέσει κατηγορία. Νοιάζεται όμως για τους πρόσφυγες και για τους αδυνάμους (Vid)

Ο Αστέρας Εξαρχείων είναι μια διαφορετική ομάδα. Οι φίλοι του Αστέρα γιορτάζουν τις ανόδους σε μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά και τις… καθόδους, καθώς στήνουν σχετικές φιέστες άμα τη ευκαιρία. «Κάθοδος στο μπάσκετ, κάθοδος στη μπάλα, μαζί σου Αστεράρα, στα γούστα τα μεγάλα», το πιο πρόσφατο μήνυμα. Πρόκειται άλλωστε για ένα αυτοσυντηρούμενο ερασιτεχνικό σωματείο που ανήκει στους παίκτες και στους οπαδούς του και οργανώνεται μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις.

Πρόσφατα μετείχε στην εκδήλωσε «Γήπεδα, οπαδικό κίνημα, επιχειρηματίες, μπίζνες: Δύο κόσμοι σε ενότητα ή δύο κόσμοι σε ρήξη;», στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ Galopar της Ροσινάντε ενώ στηρίζει τις πρωτοβουλίες για να σταματήσει η βία, η ομοφοβία και οι διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού στα γήπεδα. Συνεχής είναι η παρουσία επίσης του Αστέρα στα ετήσια Αντιφασιστικά Φεστιβάλ Αυτοοργανωμένων αθλητικών ομάδων.

Ο Σύλλογος έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας τη δράση του από το 2015, βοηθώντας εμπράκτως τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Χρήματα από τα εισιτήρια των αγώνων δίνονται για τις ανάγκες των προσφύγων ενώ γίνονται καλέσματα για συλλογή ρούχων για ασυνόδευτα παιδάκια μεταναστών.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε φίλους της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, τις παίκτριες και μικρά παιδάκια προσφύγων να γιορτάζουν μετά το τέλος του αγώνα. Τα πλάνα είναι από το παιχνίδι μπάσκετ του Αστέρα Εξαρχείων με τον Θρίαμβο Αθηνών/Δάφνης:

Για την ιστορία ο Αστέρας ιδρύθηκε το 1928. Η πρώτη ονομασία του ήταν Υπεροχή και για χρόνια είχε αυτό το όνομα. Μέχρι το 1967 υπήρχαν τρεις ομάδες από τα Εξάρχεια, ο «Λευκός Αστέρας», η «ΑΣΕΝ» και «ΑΟ Νεαπόλεως», αλλά η χούντα αποφάσισε να τις περιορίσει με το σκεπτικό ότι ήταν πολλές. Έτσι οι τρεις ομάδες των Εξαρχείων συγχωνεύτηκαν και δημιουργήθηκε ο Αστέρας Εξαρχείων.

(Διαβάστε περισσότερα: kar.org.gr)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *