Super K
της Ελεωνόρας Κουχλούμπερη-Watson
Μέρος 8ον: ΒΙΑΡΑΔΙΚΑ /VIARADIKA /라디카를 통해

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

 

Διαβάστε εδώ το 7ο μέρος
Διαβάστε εδώ το 9ο μέρος

Περίληψη προηγουμένων:
Ο σούπερ Κασιμάτης φτάνει για τσάι στον Avlemonas, φορολογικό παράδεισο και νέο διαμετακομιστικό κέντρο της Μεσογείου. Την ίδια ώρα, στο ανεξάρτητο καντόνι των Βιαραδίκων μια συνηθισμένα αλλόκοτη επίσημη τελετή πλησιάζει στο αποκορύφωμά της. Βιαράδικα, Βιαράδικα, πόσο σας αγαπώ κι ας κλέβουν οι υπόλοιποι όλο σου το νερό.

…………………………………………………….

.

Ντόρτια” είπε ο Νίκος ο πρώην μαραγκός και νυν εν ενεργεία μουφτής του κεντρικού τεμένους των Βιαραδίκων. Στη συνέχεια έπαιξε κοπανώντας επιδεικτικά τα πούλια κλείνοντας τον δρόμο σε οποιαδήποτε κίνηση του αντιπάλου του – εκτός κι αν έφερνε εξάρες.

Εκείνος ανακάτεψε καλά τα ζάρια στη χούφτα του και τα πέταξε στο ανοιχτό τάβλι.

나는 당신의 입술 처럼

«Εξάρες» μετέφρασε ένας σχιστομάτης που στεκόταν δίπλα στον Μεγάλο Ηγέτη ενώ ο χορός των φολκλορικά ντυμένων γυναικών ξεσπούσε σε ασυγκράτητα κλάματα αληθινής αδόλου χαράς.

«Μπα που να σε φάει η Χάμαρη!!!» ανέκραξε αγανακτισμένος ο Νίκος.

« 마리에서 식사를 아니» είπε με τη σειρά του ο διερμηνέας.

« 몇살 이니 ρώτησε με απορημένο ύφος ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Τι είναι το χάμαρι;» ρώτησε τον Νίκο ο Βορειοκορεάτης διερμηνέας.

“Η Χάμαρη είναι, εεε… Πες του μωρέ εσύ δάσκαλε τι είναι η Χάμαρη που τα ξέρεις»

«Και που ξέρω εγώ τι είναι η Χάμαρη μωρέ;»

«Να χέσω τη μόρφωσή σου!»

«???» ρώτησε φανερά ενοχλημένος ο Κιμ.

«Ο Τιμονιέρης θέλει να μάθει γιατί δεν του απαντάτε».

«Η Χάμαρη πες του είναι… Τι να του πω τωρα… μια γυναίκα με μεγάλο στόμα, αυτό να του πεις».

« 셔츠 너무 섹시 해요»«진정한 사랑 존재 하지 않는 이유는 무엇입니까? 나는 매우 영리 하지 않다 그러나 나는큰 머리 가지고»

«Ο Πάνσοφος ηγέτης λέει: Και γιατί να με φάει αυτή η γυναίκα; Εξηγηθείτε αμέσως μη πάρω ανάποδες και γίνει της πουτάνας» είπε ο Απωανατολίτης μεταφραστής.

«Πες του του ζαράκια να κόψει τσι μαλακίες και ν’αφήκει τσι αγριάδες γιατί παδαέ είναι Βιαράδικα. Δεν περνάνε αυτά»

«그는 어머니 대해 정말 나쁜 일을 했다»«지금은 정말 화가 입니다. 아무도 나에게 그런 일을 말했다 없다!!!!!!» ούρλιαξε ο Κιμ και έγνεψε σε ένα μαυροντυμένο μέλος της συνοδείας του . Αυτός τσακίστηκε να πάει κοντά του.«나는 헤르페스 심각한 경우 !!!!» του φώναξε ο λαοφίλητος. Αμέσως εκείνος έβαλε στο τραπέζι έναν μαύρο χαρτοφύλακα και τον άνοιξε αποκαλύπτοντας ένα πάνελ στο κέντρο του οποίου δέποζε ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί με την επιγραφή «뜨거운 원격 제어» γραμμένη επάνω.

«Τι θά κάνεις δηλαδή; Θα μας στείλεις τσι πυραύλους τώρα που είσαι κι εσύ εδώ;» είπε γελώντας ο Νίκος αγνοώντας τις αγκωνιές που του έριχνε ο αδελφός του ο Στράτος ο δάσκαλος. «Άντε εβίβα» συνέχισε κερνώντας τον Κιμ άλλη μια τσιπούρα και τσούγκρισε το ποτήρι του με το δικό του. «Καλό να μας εκάμει»

Ο Κιμ τον κοίταξε στα μάτια ανέκφραστος για ένα λεπτό που φάνηκε αιώνας.

« 여섯 . 당신은 바보 입니다!!!» φώναξε, κατέβασε μονορούφι τη τσιπούρα και κατόπιν ξεκαρδίστηκε στα γέλια παρασύροντας όλους τους παρευρισκόμενους σε ασυγκράτητα τρανταχτά γέλια. Ταυτόχρονα σχεδόν μια έντονη οσμή υδρόθειου πλημμύριζε τον χώρο. Ο Κώστας ο Κουτσός αγριοκοίταξε τον Θανάση τον αγροφύλακα. «Φοβήθηκα» δικαιολογήθηκε μονολεκτικά αυτός. Ο Κιμ σταμάτησε να γελάει το ίδιο απότομα όπως άρχισε και με μια αιφνιδιαστική κίνηση πάτησε με δύναμη το κουμπί παγώνοντας για δεύτερη φορά την ομήγυρη. «그리스인들은 매우 지적 하지» είπε γυρίζοντας στον μεταφραστή του ενώ όλοι τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι. «당신이 뭔가 냄새가 나요?»

«Κουμπί ανοίγει θερμοσίφωνο στο σπίτι» είπε επιτέλους ο μεταφραστής κάνοντας όλους αρχικά να αλληλοκοιταχτούν αβέβαιοι για το πως θα έπρεπε να αντιδράσουν, ώσπου ο Κιμ πυροδότησε έναν δεύτερο γύρο γέλιου δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα.

«당신은 얼마나 많은 남자 친구 있나요» ρώτησε τον μεταφραστή του σκουπίζοντας δάκρυα από τα μάτια του και υπό τα χειροκροτήματα των ανακουφισμένων Βιαραδιωτών. «Σας μυρίζει κουνουπίδι;» συνεχίστηκε η μετάφραση. Διακριτικά ο αγροφύλακας βγήκε από την αίθουσα του παλιού σχολείου των Βιαραδίκων ενώ το ίδιο διακριτικά ο Κώστας ο Κουτσός άνοιγε ένα παράθυρο.

…………………………………………………………………………………………………………….

 «Πεκνίζι ντιμπλό!!!» ανέκραξε στα ελληνικά ο Κιμ κλείνοντας με δύναμη το τάβλι ενώ ένας άλλος χαρτοφύλακας έκανε την εμφάνισή του στα χέρια του μαυροντυμένου ακολούθου του.

«Εντάξειιιιι» είπε ο Νίκος αποφεύγοντας την ένταση αυτή τη φορά. Διπλό; Διπλό, ό,τι πει ο μπούλης με το πυρηνικό οπλοστάσιο. Αγράμματος άνθρωπος ήταν άλλωστε, φυσικό ήταν να τον φοβίζουν οι χαρτοφύλακες. Στη περίπτωση αυτή είχε δίκιο ιδίως καθώς ο χαρτοφύλακας έφερε την επιγραφή GLOBAL ANNIHILATION PORTABLE KIT* με μεγάλα κόκκινα γράμματα και μιά νεκροκεφαλή ζωγραφισμένη με μπλάνκο και την υπογραφή “ΚΙΜ”

«Λαμβάνω τη τιμή να αναφέρω πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της τελετής» ανέφερε ένας λοχαγός που έφερε τα διακριτικά του στρατού των Βιαραδίκων κοπανώντας το πόδι του στο τσιμεντένιο πάτωμα του παλιού σχολείου του χωριού που τώρα πια χρησίμευε σαν έδρα της κυβέρνησης (και χαρτοπαικτική λέσχη τα Σαβατοκύριακα) Ο Μουφτής έγνεψε στον Κιμ δίνοντάς του ταυτόχρονα με απροθυμία δύο σοκολάτες αμυγδάλου, το τίμημα της παρτίδας τάβλι που μόλις είχε χάσει με εκβιαστικό τρόπο. «Στο λαιμό να σου κάτσουν» σκέφτηκε ο Νίκος (ο Μουφτής ντε) ο οποίος ήταν γνωστός για τα καβούρια που έκρυβε στη τσέπη του, εξ ου και το παρατσούκι «Καβουρόνικος» ή «Καβούρος» που του είχαν κολλήσει τα άλλα παιδιά όταν ήταν μικρός. «Στο επόμενο κυβερνητικό συμβούλιο θα προτείνω να εξοπλιστούμε κι εμείς με ατομικές μπόμπες. Α, και να μη ξεχάσω να προτείνω στον Πρωθυπουργό να ψηφιστεί νόμος που να επιτρέπει και σε μας τους μουσουλμάνους τη κατανάλωση χοιρινού, δεν λένε τίποτε αυτά τα μοσχαρίσια λουκάνικα» σκέφτηκε καθώς επιβιβαζόταν στη θωρακισμένη λιμουζίνα που θα τον μετέφερε στη Βρύση του Αη Γιάννη όπου θα λάμβανε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, όπως και το μεγάλο γλέντι την επόμενη ημέρα για τα γενέθλια του ξένου ηγέτη.

………………………………………………………………………………………………………………..

Εν τω μεταξύ, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στον Avlemonas, ο ήλιος έλαμπε, ένα απαλό βοριαδάκι χάιδευε τους τελευταίους ορόφους του πύργου COSCO ενώ στο παραλιακό πολύβουο εμπορικό κέντρο υπήρχε πολύ βουή (και εμπόριο). Από τον μώλο ακουγόταν ένα σταθερό «ντούπ-ντούπ» καθώς μόλις είχε ξεκινήσει το sound check για τη μεγάλη συναυλία της Bjork που διοργάνωνε ο σύλλογος «Filoxenos» για να γιορτάσει έναν χρόνο ανάπτυξης και τη γιορτή της Saint Marina. «Νo there re vouidi, where did I tell you re. F@@k your head re… Ηere re! Ηere I f@#k my stanio ακούστηκε ανάμεσα από το ντουπ ντουπ η φωνή του Thanassis που είχε αναλάβει το στήσιμο της ψησταριάς για τα σουβλάκια και τους πάγκους των fish and chips. «Άντε τελειώνετε ρε I f@$k my candle and I must go to Viaradika for the ceremony»

Ο Γαβρίλης καθισμένος στο Sotty’s Tea Room (πρώην ψαροταβέρνα του Σωτήρη) περίμενε διαβάζοντας την Guardian. Σήκωσε το βλέμμα από την εφημερίδα και κοίταξε τον Μανώλη πάνω από τα γυαλιά της πρεσβυωπίας. «Καλώ το!» είπε και πρότεινε το χέρι του. Ο Μανώλης το άρπαξε και το έσφιξε δυνατά.

«Good morning sir. How may I help you?» ρώτησε η σερβιτόρα με άψογη Οξφορδιανή προφορά

«Εεε, γουάν τι πλητζ.» απάντησε ντροπαλά ο Μανώλης. «Γουίδ λίγο λεμόνι ».

«Άκουσες πως το μιλάει το αγγλικό η Μαριγούλα του καπταΜήτσου του Μπακαλιάρου;» είπε ο Γαβρίλης ενώ ο Μανώλης ακολουθούσε με το βλέμμα τη σερβιτόρα που απομακρυνόταν.

«Η Μπακαλιαρίτσα ήτανε αυτή δα;»

«Αυτή ήταν»

Ο Μανώλης έστρεψε το βλέμμα του προς το πέλαγος αποφεύγοντας να κοιτάξει τον Γαβρίλη και αναστέναξε. «Θέλω να μιλήσουμε δάσκαλε» είπε μετά από λίγο. Στο διπλανό τραπέζι ο πράκτορας Χ της Εξωδημοτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρίστανε πως σερφάρει στο ίντερνετ ενώ ειδοποιούσε το βαν παρακολουθήσεων που ήταν παρκαρισμένο παραδίπλα πως ίσως υπήρχε ενδιαφέρον στην κουβέντα του μεγαλογιατρού με τον Μανώλη.

«Τι κάνουμε;» ρώτησε ο ένας από τους δύο πράκτορες που βρίσκονταν στο βαν.

«Πάτα το REC» απάντησε ο άλλος μασουλώντας μιά τυρόπιτα.

«Πρόσεχε λίγο ρε μαλάκα με τη τυρόπιτα, γέμισες τον τόπο φύλλο, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα;»

«Προσέχω,»

«Αρχίδια προσέχεις. Άντε μη το πω στον Γ και μετά δεν θα σε ξεπλένει ούτε ο καταρράκτης του Μυλοπόταμου.»

«Πάτα το REC μωρέ και παράτα με.»

«Βρε άντε χέσου χαφτουνά, όλο στο φαί έχεις το νου σου» είπε ο πρώτος ενοχλημένος, έπιασε το επαναφορτιζόμενο σκουπάκι και βάλθηκε να καθαρίζει τα υπολλείματα από τη τυρόπιτα του ανοικοκύρευτου συναδέλφου του ξεχνώντας να πατήσει το REC ώστε να αρχίσει η ηχογράφηση. «Εμ βέβαια, τι περιμένει κανείς από ξενομπασάρηδες» είπε μέσα του.

«Έμεινε τίποτε και για μένα;»

«Όχι»

«Οχιά να σε φάει γύφτο» είπε και βροντηξε τη πόρτα του βαν καθώς έβγαινε να πάει να αγοράσει κατι να φάει. «Θα τα πούμε εμείς βυσματία» είπε μέσα του.

«Να μιλήσουμε», είπε με στόμφο ο Γαβρίλης. «Αλλά μήπως ξέχασες κάτι

Ο (Σούπερ) Μανώλης φόρεσε απορημένο αλλά ένοχο ύφος. Είχε ξεχάσει. Αλλά τι;

«Για σκέψου. Τι μου είχες πει για σήμερα;»

Μετά από αγωνιώδη προσπάθεια ο Μανώλης αποφάσισε οτι πρέπει να το πάρει το ποτάμι: «Τι

«Ρε συ, δεν είναι σήμερα η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Κ…»

«ΑΜΑΝ!» αναφώνησε ο Μανώλης και πετάχτηκε από τη θέση του. «Πρέπει να κάνω διέλευση!»

«Αν δεν σε έχει προλάβει η Σούπερ Κάθι» τον πείραξε ο Γαβρίλης. «Έχεις παξιμάδι;»

Ο Μανώλης το είχε ήδη βγάλει από την τσέπη και έφυγε τρέχοντας προς τις τουαλέτες ΑΜΕΑ (ασφαλές μέρος για να μην αντιληφθεί κανείς τη μεταμόρφωσή του) φωνάζοντας: «Δεν θα αργήσω! Άσε το τσάι, ένα διπλό εσπρέσσο θέλω

Μετά από 27 δευτερόλεπτα ακούστηκε ένας ανεπαίσθητος ήχος απογείωσης σούπερ ήρωα και ένα ρεύμα αέρος έφτασε μέχρι τα τραπεζάκια ανασηκώνοντας τις άκρες από τις χαρτοπετσέτες. Στον ουρανό μια φιγούρα διέγραψε καμπύλη τροχιά μέχρι να γίνει κουκίδα που έσβησε κάπου προς το Παλαιόκαστρο.

Πίσω στα Βιαράδικα τώρα όπου το πρόγραμμα της τελετής εξελισσόταν άψογα και χωρίς καθυστερήσεις , αν εξαιρέσει κανείς ένα μικροεπεισόδιο που συνέβη όταν ο Κιμ βγαίνοντας από το Κυβερνητικό Μέγαρο συνάντησε μία ντόπια που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της.

«나는이 개 원하는» είπε ο Τιμονιέρης, δείχνοντας τον Βίσκοβιτς –

«θέλει αυτό το σκύλο» επανέλαβε ο μεταφραστής.

«Αααα, για να σου πωωω!!!” απάντησε έξαλλη σε συχνότητες που φλέρταραν με τους υπερήχους η Αθανασία.

«ΟΚ, ΟΚ» υποχώρησε ο Κιμ ρίχοντας μια ματιά τριγύρω που χωρίς μετάφραση, σε παγκόσμια γλώσσα, σήμαινε : «αμάν, τι είναι τούτη ρε…». δίνοντας έτσι γρήγορο τέλος στο επεισόδιο πριν τα πράγματα ξεφύγουν.

"Θέλω αυτό το σκύλο"

«Θέλω αυτό το σκύλο»

Η πομπή διήνυσε την απόσταση από το Κυβερνητικό Μέγαρο στη Βρύση του Αη Γιάννη σε λίγα λεπτά ενώ σύσσωμο το χωριό (14 άνθρωποι και 17 σκύλοι) έραιναν τις μαύρες ανοιχτές Bentley των επισήμων με λουλούδια. Εκεί το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν πολύ μεγαλύτερο καθώς εκτός από τους ντόπιους μόνιμους κατοίκους είχαν συγκεντωθεί και οι ‘Ελληνες οικονομικοί μετανάστες που συνέρρεαν καθημερινά στη ΚΟΜΟ και τα άλλα δύο νεοσύστατα Κυθηραϊκά κράτη διωγμένοι από την ανεργία που μάστιζε το γειτονικό ελληνικό κράτος. Άν προσθέσεις τις μονάδες τήρησης της τάξης και τα στρατιωτικά αγήματα που αποτελούνταν από μπαρουτοκαπνισμένους μισθοφόρους διαφόρων εθνικοτήτων κάτω από τις διαταγές της σκληροτράχηλης στρατάρχου Βαλεντίνης Κασάτου, τη πολυάριθμη συνοδεία του Κιμ Τζονγκ Ουν, τους ξένους ανταποκριτές και μια καραβιά πρακτόρων ξένων δυνάμεων μιλάμε για μια λαοθάλασσα που είχε καταλάβει κάθε διαθέσιμο χώρο στα πέριξ ρέματα και ραχούλες. Γιγαντοοθόνες αναμετέδιδαν τα τεκταινόμενα στη Βρύση όπου λάμβανε χώρα η λαμπρή τελετή ενώ ένα σύννεφο τσίκνας σκέπαζε όλη τη περιοχή καθώς το μπάρμπεκιου που είχαν στήσει οι διοργανωτές θύμιζε Ομηρική εκατόμβη.

«Εεεεεπ’ ώμου, ΑΡΜ!!!» ακούστηκε η άκρως ψαρωτική φωνή της παρασημοφορημένης στρατάρχου. «ΧΡΑΠ! ΧΡΑΠ! ΧΡΑΠ!» ανταποκρίθηκαν άμεσα τα παρατεταγμένα στρατιωτικά τμήματα.

«그리스인들은!!» ακούστηκε αμέσως μετά το παράγγελμα του διοικητή του στρατιωτικού τμήματος των Βορειοκορεατών. «아무도! 아무도! 아무도!» εκτέλεσαν άμεσα την εντολή και οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες.

«Παρσσιάστεεϊ….. ΑΡΜ!!!» η Κασάτου. Κλαρίνο οι Βιαραδιώτες.

«아무도아무도!!» ο Κορεάτης. Αγάλματα οι δικοί του.

Η μπάντα παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και το πλήθος χειροκρότησε με θέρμη. Όμως μόλις ακούστηκαν οι πρώτες νότες του Ύμνου των Βιαραδίκων επικρατησε πανζουρλιζμός. Όρθιο το πλήθος έψαλλε με ιερή συγκίνηση και με όση δύναμη είχαν τα πνευμόνια τους τον ύμνο των Βιαραδίκων για να ξεσπάσει σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα μόλις ακούστηκαν οι τελευταίες νότες. Εντυπωσιασμένος ο Κιμ έκανε έναν μορφασμό σαν να έλεγε «아무도무도!!» ενώ δίπλα του ο Γιάννακας ο πρωθυπουργός του καντονίου καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. Δεν είχαν καταλαγιάσει τα χειροκροτήματα όταν ακούστηκε ένας ήχος που θύμιζε αεριωθούμενο (βασικά γιατί ήταν αεριωθούμενο) κι ένας δεύτερος ήχος που θύμιζε αεριωθούμενο (όμως δεν ήταν). Όλοι σήκωσαν τα μάτια προς τον ουρανό. Πριν προλάβει να καταλάβει κανείς τι συνέβη δύο ανθρώπινες φιγούρες (η μια ξερακιανή ψηλή και η άλλη, εμμμ.. κοντόχοντρη) πέρασαν ξυστά πάνω από τα πλατάνια της Βρύσης του Αη Γιάννη και μόλις τελευταία στιγμή απέφυγαν τη σύγκρουση μεταξύ τους.

«ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑΑΑΑ!!!» φώναξε η Κάθυ (μαντέψτε ποιά από τις δύο φιγούρες ήταν).

«ΚΑΚΟΧΡΑΧΕΙΣ!» ούρλιαξε υστερικά ο Μανώλης. Τι στο διαόλο έκανε εδώ η βρωμοξωτάρα;

Στο έδαφος η στρατάρχης Κασάτου ούρλιαζε διαταγές σε ένταση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία στέλνοντας στρατιώτες να τρέχουν σαν τρελλοί. Η φρουρά του Κιμ τον απομάκρυνε γρήγορα από το σημείο ενώ το πανικόβλητο πλήθος τα είχε χαμένα. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και ξαναακούστηκαν να πλησιάζουν οι δύο υπερήρωες που είχαν διαλέξει την ίδια ώρα να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της ΚΟΜΟ και να χαλάσουν τη γιορτή.

«ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ!» ακούστηκε η Κασάτου.

«Έχουμε κλειδώσει κύριε στρατηγέ μου».

«ΠΥΥΥΡΡΡΡΡΡΓΑΜΩΤΟΦΕΛΕΚΙΜΟΥ!!!»

Αμέσως ακούστηκε ο ήχος αντιαεροπορικών να βάλλουν κατά των ιπτάμενων εισβολέων.

«Σιγά τ’ αυγά!» ειρωνεύτηκε η Κάθυ.

«Θα μου λερώσουν τη στολή μου» σκέφτηκε ο Σούπερ Κασιμάτης που δεν είχε δεύτερη αλλαξιά. Κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα όμως και οι δύο είχαν σοβαρότερα πράγματα να τους απασχολούν καθώς δύο συστοιχίες είχαν μόλις εκτοξεύσει έναν σκασμό πυραύλους S400 εναντίων τους.

...δύο συστοιχίες είχαν μόλις εκτοξεύσει έναν σκασμό πυραύλους S400 εναντίων τους.

...δύο συστοιχίες είχαν μόλις εκτοξεύσει έναν σκασμό πυραύλους S400 εναντίων τους.

«Ωχ» σκέφτηκαν εύγλωττα και οι δύο παρείσακτοι τη στιγμή που πετούσαν χαμηλά, μπροστά από το σκύλο και τη γάτα. Σημαδιακό;

Τα πράγματα είχαν σοβαρέψει επικίνδυνα.

.

.

Στο επόμενο: Οι δύο σούπερ ήρωες έχουν κλειδωθεί στα σκάνερ των εχθρικών πυραύλων αναχαίτισης. Θα υπάρχει άραγε επόμενο επεισόδιο για αυτούς ή η λαϊκή παράδοση θα συνδέσει για πάντα τη Βρύση του ΑηΓιάννη και την τραγική τους μοίρα με τους στίχους: «Πάνω απ’τον Αη Γιάννη, πανώ απ’το κρυό νέρο, σκοτώσανε την Κάθι και τον Πορδέα – yo!

 

 

* GLOBAL ANNIHILATION PORTABLE KIT = 글로벌 소멸 액세서리

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *