Φθινόπωρο 2019
Ανδρέας Μαριάτος

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Διάφορα φθινοπωρινά στιγμιότυπα. Του έτους 2019 -εκτός από το πρώτο ίσως.

Η σειρά των μαυρογιαλούρων και η κολώνα της ΔΕΗ που αχνοφαίνεται πίσω από την καλοχτενισμένη κυρία, τοποθετούν το εικονιζόμενο στιγμιότυπο γύρω στο 1960. Αν λείπαν κι αυτοί ίσως και να νομίζαμε οτι πρόκειται για γυρίσματα ιστορικής ταινίας από τα χρόνια τη αγγλοκρατίας.
Αλλά αν η αισθητική τελειότητα της φωτογραφίας πηγάζει και από τον αναχρονισμό του ιερατείου (οπότε και λίγο τον συγχωρεί), για την παρακάτω κιτσαριά τι να πει κανείς ;

Αc αντιπαρέλθουμε το οτι ο ναόc δεν είναι βομβαρδιcθείc αλλά ανατιναχθείc. Ποιόc ευθύνεται για αυτό το αιcθητικό cούργελο; Και καλά, κάποιοι μπορεί να διαcκεδάζουμε με όλα τα κοcμητικά επίθετα και τα καλλολογικά cτοιχεία που εμβιούν cτα χαριτόβρυτα μητροπολιτικά κηρύγματα. Ωc προc την αποτελεcματικότητα του καλέcματοc απορώ. Πιcτεύει κανείc από το Εκκληcιαcτικό Cυμβούλιο οτι είναι τραβηχτική αυτή η διακομώδηcη, η ολίγον καθαρευουσιάνικη γλώccα, η «βυζαντινή» γραμματοcειρά σε ημιδιάφανη φωτό με photochop, η διαρκήc προειδοποίηcη οτι θα έχει και «θείο» κήρυγμα (προφανώc από κάποιον θεϊκό ιεροκήρυκα); Κι αυτό το C…. θυμίζει τις τραγικές εκδόσεις του ΚΚΕ (αφτοδιάθεση, ίνε κλπ). Πραγματικά, αναρωτιέμαι πωc κάποιοc θα κατάφερνε να γελοιοποιήcει περιccότερο το κάλεcμα.

_________________________________________________________________

Ακολουθούν 2 επιγραφές πάνω σε περίφραξη:

_________________________________________________________________

ΟΚ, τώρα σε πιστεύουμε δήμαρχε οτι πήγες εκειά, είναι δεξιά-αριστερά η σέλφι αλλά το Commission (στα ελληνικά: μίζα) διαβάζεται. Btw σκάναρα το QR αλλά μου έβγαλε παπάκια. Τι λέει; Γιατί μας το δείχνεις;

_________________________________________________________________

Μμμμμ… σιγά, η δικιά μας είναι καλύτερη.

_________________________________________________________________

Και μερικά χαριτωμένα νέα:

1. Επιστροφή στην Κανονικότητα:

Ενα νομοσχέδιο για την αποδέσμευση διοικητικών λειτουργιών της ΔΕΗ από το Δημόσιο και την πλήρη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ συντάσσει αυτήν την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος είναι […] για τη ΔΕH η επιστροφή στην κανονικότητα :
Διενέργεια προσλήψεων με τους όρους και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά χωρίς αυτές να γίνονται μέσω του ανώτατου οργάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νομοσχέδιο θα ανάβει το πράσινο φως για προσλήψεις, οι οποίες εκ των υστέρων θα ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ.
Άρση του πλαφόν των αμοιβών τουλάχιστον στα διοικητικά στελέχη μιας και για τους εργαζόμενους τρέχουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

2. Απύθμενο θράσος! Τους συνέλαβαν.

Στοιχεία απύθμενου θράσους και κυνισμού περιέχει η υπόθεση σύλληψης ενός πολεοδόμου σε υπηρεσία της Κρήτης κι ενός πολιτικού μηχανικού, που απαίτησαν κι έλαβαν το ποσό των 500 ευρώ, για να μετατρέψουν σε κανονική, προσωρινή άδεια δόμησης.


3. Λάθος η μεγαλύτερη ελάφρυνση στα χαμηλότερα εισοδήματα. Και πως θα γίνουμε όλοι υπάλληλοι του ΣΕΒ;

Την αντίθεσή του με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους χαμηλόμισθους και τους ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Εάν όντως έτσι έχουν οι κλίμακες, τότε οι αλλαγές στη φορολογία των φυσικών προσώπων είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, καθώς περιορίζουν την αναπτυξιακή διάσταση των παρεμβάσεων στη φορολογία:
Πρώτον, δεν δίνονται κίνητρα στα πιο παραγωγικά στελέχη από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και δεύτερον, τίθενται αντικίνητρα στην αναδιάρθρωση του εργατικού δυναμικού υπέρ της μισθωτής εργασίας, που συνδέεται με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως.

_________________________________________________________________

ΑΜ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *