Κλείνει η παμπ που έκαναν τις συναντήσεις τους ο Μαρξ και ο Ένγκελς *
από το AΠΕ

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομμουνιστική επανάσταση, κλείνει.

Η παμπ βρίσκεται στο Σάλφορντ και φέρει το όνομα «The Crescent», ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους οι εμπνευστές του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» ονομάζονταν «The Red Dragon» και σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News «κλείνει μέχρι νεωτέρας».

Πάντως το μέλλον για το διατηρητέο κτίριο είναι πλέον αβέβαιο καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει την ιστορία του ή θα αλλάξει χρήση.

Ο ιστότοπος της παμπ, σύμφωνα με την Independent, αναφέρει ότι είναι «μία από τις πιο ιστορικές παμπ του Σάλφορντ… που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860 και όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν κάποτε και συζητούσαν για την επανάσταση και τη θεωρία του κομμουνισμού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ManchesterHistory.net αμφισβητεί αυτό το γεγονός, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς, πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μάντσεστερ, ίσως είχαν πραγματοποιήσει εκεί κάποιες από τις συναντήσεις τους όταν το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σπίτι.

 

*Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Dragonera.gr, σύγχρονοι συνεχιστές των διάσημων φιλοσόφων συναντιούνται τακτικά στον Ποταμό των Κυθήρων και συγκεκριμένα στην παμπ Αστικόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κυθήριοι κομμουνιστές φιλόσοφοι περιμένουν το πανηγύρι της Πελαγίας που θα κλείσει την τουριστική σεζόν οπότε θα μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν μια κουβέντα που διακόπηκε στα μέσα Μαΐου, όταν οι ορδές των τουριστών κατέκλυσαν το νησί.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *