Για ένα σωστό χορό της βροχής….
Του Θοδωρή Μαυρογιώργη

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

raingod

(Συσχετισμός με σύγχρονη Κυθηραϊκή πραγματικότητα: http://kithiraikanea.blogspot.gr)

Αγόρια και απανταχού συμπολεμιστές Κυθήριοι ή τσιριγωτάκια.
Υπάρχουν οι εξής προτάσεις προκειμένου να βοηθήσουμε το πολύπαθο νησί μας.

– Χορός του μυρμηγκοφάγου με κύριο αίτημα στη θεά Αφροδίτη, θεά του πλατωνικού και σαρκικού έρωτα, να εξαιρέσει στο μέλλον από το δεύτερο κομμάτι της (το σαρκικό) μερικούς-ες από το νησί μας προς αποφυγή περαιτέρω αναπαραγωγής.

– Χορός της μπαμπακίας με αίτημα να σταματήσουν να τα κάνουν μπαμπακία.

– Αλύχτισμα μετά μουσικής στη μεγαλόχαρη Μυρτιδιώτισσα να ξεκινήσει τα πετρώματα όπως έκανε με τα νησάκια εκεί δα απέναντι για μερικές ώρες της ημέρας κατ’ επιλογήν μήπως και ηρεμήσει ελαφρώς το φυλλοκάρδι μας και δεν ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

– Διελκυστίνδα λαδοπαξίμαδου με μπροστάρη το Αρτοποιείο του Καραβά με βασικό αίτημα να λειτουργήσει ξανά η ντισκοτέκ στην Αγία Πελαγία.

– Σύρσιμο χορού, ας είναι και μεσσαρίτικου παρότι εξωδημότες αλλά πάντα μεγαλόκαρδοι, από την Κομπονάδα ως τις Όχελλες παραλιακά προκειμένου να εισακουστούν οι προσευχές μας στο θεό Giovanni ώστε να μάθουν λίγη μπαλίτσα και οι φίλοι μας που παίζουν 5Χ5 στο νησί μας, για να μην πονάνε τα μάτια μας. Δημήτρη μου, δημήτρη μου, μου το ΄κλεισες το σπίτι μου…Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.tumblr_mgljgb9ag71qzc6ego1_1280

– Χορός της βροχής στον πραγματικό θεό της βροχής, τον Δια, των αστραπώνε και των κεραυνώνε, υπό το άκουσμα του Vigilante των Planet of Zeus (φυσικά), προκειμένου να εισακουστεί το αίτημά μας και η αγαπημένη μας Πορτοκαλιά με άγρυπνο φρουρό της τον Άγιο Παύλο τον Κορωναίο τον φουρνιστή, δηλαδή από την Κορώνη, να επαναφέρει το πανηγύρι του Καραβά με την αίγλη του λούνα-πάρκ με τα ψαράκια και το μπάσκετ, τη ντισκοτέκ και τα σουβλάκια.

 

Παρακάτω θα βρείτε τα σωστά «βήματα» του χορού της βροχής:– Τέλος, πρόταση για τους απανταχού λιτανιστές η κάτωθι θεραπεία: 

Αγωνιστικοί χαιρετισμοί.
Σιγά η πατρίδα κοιμάται…

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *