Όχι No politica
του Γιώργου Διδυμιώτη

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Πάντα πίστευα ότι όσοι ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες και δη αυτές με το πολύ ξύλο, μπουνιές και κλωτσιές είναι από βλαμμένοι μέχρι φασίστες ή και τα δυο μαζί. Και για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν έχω αλλάξει εντελώς άποψη. Τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο της χρυσής αυγής στα τηλεοπτικά παράθυρα και την παλικαρίσια ελληνική και περήφανη νεολαία να δηλώνει απολιτίκ ή νο πολίτικα, έβλεπα να ξεπηδούν σαν μανιτάρια τα κέντρα-γυμναστήρια πολεμικών τεχνών. Κάθε είδους μπρατσαράδες και ξυρισμένοι (στο κεφάλι) ροπαλοφόροι κλπ μπαινόβγαιναν σε αυτά τα μέρη από το πρωί ως το βράδυ και μάθαιναν κάτι πολεμικές τέχνες με περίεργα ονόματα. Όχι καράτε και ζίου ζίτσου. Κάτι άλλα, αλαμπουρνέζικα. Κάθε ένα από αυτά είχε στη βιτρίνα ένα ζευγάρι γάντια του μποξ  και μια ελληνική σημαία. Για να θυμίζει ότι μόνο όσοι έχουν κύτταρα νικητών, δηλαδή Έλληνες, μπορούν να μπουν μέσα. Τα καταστήματα εκπαίδευσης πολεμοχαρών μισάνθρωπων πλήθαιναν συνεχώς και έφτασαν να συναγωνίζονται τα “Αγοράζω Χρυσό”. Κάπου εκεί έφυγα από την πρωτεύουσα. Είχα σχεδόν ξεχάσει τους τεχνίτες πολέμου και τις σχολές τους μέχρι σήμερα που τυχαία διάβασα την παρακάτω είδηση. Για κοίτα που τελικά οι μάγκες εμφανίζονται εκεί που δεν τούς περιμένεις. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Ο Ηλίας Λάμπρου είναι δάσκαλος και προπονητής του αθλητικού συλλόγου White Tiger Muay Thai Camp. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, αναφέρει πως προχώρησε σε ακύρωση αγώνα Κ1 αποσύροντας την αθλήτρια του, καθώς αποφάσισαν να βρεθούν στον χώρο που διεξαγόταν, ο Η. Κασιδιάρης, ο Γ. Λαγός και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ομάδα του Ηλία Λάμπρου έχει άλλωστε λάβει μέρος στο διεθνές αντιφασιστικό τουρνουά πολεμικών τεχνών.

tiger

Η ανάρτηση του Ηλία Λάμπρου στο Facebook:

Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε. Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, την αγωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή την ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως «πρώτο τραπέζι πίστα» ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δεν μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήριά μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό. Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές / αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας…

Ηλίας Λάμπρου (White Tiger Muay Thai Camp).

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

2 σκέψεις για το “Όχι No politica
του Γιώργου Διδυμιώτη

  1. Δεν πρέπει να ξέρεις και πολλούς από αυτούς που κάνουν πολεμικές τέχνες.Πολύ λανθασμένη η άποψή σου.Ακόμα και στις ΜΜΑ ,που μάλλον αναφέρεσαι,τις οποίες δεν πολυσυμπαθώ,η πλειοψηφία είναι καλά παιδιά.Είκοσι χρόνια περίπου έχω επαφές με τον χώρο και γνωρίζω αρκετούς.Δε σου τη λέω αδελφέ,απλά για αποκατάσταση της αλήθειας.

  2. Α ώστε δεν τολμάτε να απαντήσετε κε Διδυμιώτη,ε;Κρύβεστε πίσω από το «νο σχολιάστικα»!Αλλά το νησί είναι μικρό και η διαφυγή δύσκολη!Μόνο αυτό έχω να πω(δημοσιεύτε το,πλάκα κάνουμε)!

    ΥΓ. ΔΕΝ έχω σχέση, συγγενική ή άλλη, με στελέχη νεοναζιστικού κόμματος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *