Δελτίο Τύπου
του Μανώλη Χάρου

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Η κοινωνία του νησιού μας πέρασε πολύ δύσκολες ώρες όλη την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη σύλληψη συμπολίτη μας, γεγονός που έπεσε σαν βόμβα πολλών μεγατόνων στο χειμωνιάτικο νησί.

Από την στιγμή της σύλληψης και μετά, το κουτσομπολιό , η φαντασία, η αναπαραγωγή τεράτων, η κακοήθεια και το ψέμμα περίσσεψαν στην κοινωνία του νησιού και στα ηλεκτρονικά μέσα, στρεφόμενα συνήθως οπουδήποτε, και κατά παντός. Από κοντά ‘‘έγκυρες πληροφορίες’’ μέσων, τα οποία μιλούσαν για συλληφθέντες και καταζητούμενους «διακινητές – χρήματα – και έκπληκτους ειρηνοδίκες» και τα οποία … θα παρακολουθούσαν το θέμα από κοντά, για να μας κρατούν διαρκώς ‘‘ενήμερους’’!
Αυτονόητα των κοινωνιών, όπως οι νόμοι, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, τα δικονομικά δικαιώματα, ύψιστες κατακτήσεις όλα αυτά του νομικού μας πολιτισμού, αποδεικνύονται, και πάλι, κενά λόγια στις συνειδήσεις του χωριού, ιδίως όταν δεν αφορούν και δεν προστατεύουν εμάς τους ίδιους.
Αναμφίβολα, οι κατηγορίες που διαδίδοντο από στόμα σε στόμα και από ανεύθυνα μέσα, είναι βαρύτατες και τρομακτικές. Ιδίως όταν βασίζονται σε σχολιασμό πράξεων της Δικαιοσύνης και όχι σε γεγονότα των οποίων υπήρξαν κάποιοι μάρτυρες.

Μην παρεξηγηθούμε.
Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον κατηγορηματικότερο τρόπο οποιαδήποτε εμπλοκή με τα αδικήματα της παραγωγής και διακίνησης υλικού που αφορούν παιδική πορνογραφία. Περιμένουμε να μιλήσει η Δικαιοσύνη που ευτυχώς για τα συγκεκριμένα αδικήματα έχει σύγχρονους και βαρύτατους νόμους.
Επιμένουμε πως παρόμοια αδικήματα πρέπει να καταγγέλλονται και να στιγματίζονται δημόσια με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό είναι το σωστό και για την υγεία της κοινωνίας και για την ψυχική υγεία των θυμάτων, πτ οποία πολλές φορές, με την κοινωνική συγκάλυψη, οδηγούμε σε αναίτια και βάρβαρη ενοχή.
Η σιωπή και το κουκούλωμα στις μικρές κοινωνίες είναι εγκλήματα.

Όμως, τα τραύματα που άφησε στην κοινωνία μας αυτή η ανεύθυνη αναμόχλευση του βούρκου, αυτή η άκριτη λάσπη παντού και κατά πάντων, είναι θέμα του καθενός μας, μικρού ή μεγάλου, από οποιαδήποτε θέση της κοινωνίας κι αν μιλά. Και αυτό το τραύμα πρέπει να το επουλώσει μόνη της η κοινωνία μας γιατί γι’ αυτό (μάλλον) δεν θα μιλήσει ο εισαγγελέας.

Μανώλης Χάρος

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλής Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmailrssrss

Μία σκέψη για το “ Δελτίο Τύπου
του Μανώλη Χάρου

  1. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. ( Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποδείξει το ποιόν της. Άλλο τέλος εννοώ και πιστεύω).
    Όσο για το τραύμα, φοβάμαι πως άλλοι τραυματίζονται στον τόπο μας ανεπανόρθωτα πολύ περισσότερο και για γελοία θέματα μπροστά στο εν λόγω θέμα.
    Επίσης, δυσανάλογα μεγαλύτερο, και δυστυχώς μόνιμο, είναι το τραύμα κάθε παιδικής ψυχούλας που τυχόν έχει πέσει θύμα του εν λόγω εγκλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *